Over de Week

Wat is de Week van het Digitaal Erfgoed? 

Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 november 2019 vieren we de Week van het Digitaal Erfgoed. Verspreid over het  land zijn er bijeenkomsten over uiteenlopende thema’s voor uiteenlopende kennisniveaus. Erfgoedprofessionals uit allerlei sectoren en windstreken ontmoeten elkaar hier, delen kennis en doen inspiratie op. 

Meer impact met digitaal erfgoed

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal. Als erfgoedsector willen we de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten. We willen het erfgoed daarom beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken. We ontwikkelen hiervoor gezamenlijk voorzieningen en we delen kennis. Daarvoor hebben we een groot, sterk en divers netwerk nodig. Dit netwerk vormen we met elkaar. Ieders betrokkenheid en inbreng telt dus mee. 

Programma

Op maandag 25 november trappen we de Week gezamenlijk af in Zutphen, met de Nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’. Kennismaking met elkaar en met het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed staat hier centraal. In diverse praktische sessies train je je ‘digitale fitheid’ en leer je waar je in het netwerk terecht kan voor hulp bij jouw praktijksituatie.

Van dinsdag tot en met zaterdag vinden er door het hele land heen kleinere, meer inhoudelijke sessies plaats waar je aan kunt deelnemen. Zo is er voor ieder wat wils. Lees meer over het programma.

Host een event

De Week wordt georganiseerd voor en door erfgoedinstellingen door het hele land. Kennisdeling en ontmoeting staan centraal. We nodigen je daarom uit hieraan bij te dragen door het organiseren van een evenement bij je eigen instelling, of in samenwerking met andere instellingen.

Gaat je bijeenkomst over het zichtbaar, bruikbaar of houdbaar maken van digitaal erfgoed? En is deze breed toegankelijk? Laat het ons dan weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Wij publiceren de bijeenkomst dan op onze website en social media. Als je nog vragen hebt, of wil overleggen neem dan gerust contact op.

Meer informatie

Het startevenement en alle themabijeenkomsten zijn zoveel mogelijk gratis toegankelijk. Meer informatie delen we via de kanalen van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Op Twitter volg je #WDE2019.
Enthousiast geworden? Laat ons weten wat je zou willen organiseren of welke ideeën je hebt. Ook met andere vragen kun je terecht bij de organisatie via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Eerdere edities

We kijken terug op twee geslaagde eerdere edities van  de Week in 2015 (in Utrecht) en 2017 (in Den Bosch). Hier kwamen honderden deelnemers op af uit alle sectoren en delen van het land.
Laten we er ook dit jaar samen weer een inspirerende week van maken!