Woensdag meedenken over DERA 3.0? Schrijf je vandaag in

ma 25 nov

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van versie 3.0 van DERA (Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur). We horen heel graag wat erfgoedinstellingen vinden van onze plannen. Daarom organiseren we aanstaande woensdag  in Den Haag de sessie ‘Denk mee over DERA 3.0’ Klinkt dit interessant? Je kunt je alleen vandaag nog inschrijven.

DERA 3.0

Een jaar geleden publiceerden we versie 2.0 van de DERA (Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur). Hierin staan hoofdlijnen. In versie 3.0 willen we deze concretiseren. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de inhoud van versie 3.0. En vertellen we welke processtappen we willen nemen om tot die versie te komen. We horen graag wat jij vindt van zowel het proces en de inhoud.

Samenwerken in het Netwerk Digitaal Erfgoed

DERA geeft richting aan instellingen die hun erfgoedinformatie toegankelijk willen maken. Het beschrijft hoe zij kunnen samenwerken in het Netwerk Digitaal Erfgoed, organisatorisch, functioneel en technisch. De DERA wordt beheerd door een architectuurraad met vertegenwoordigers van instellingen in het netwerk. De eigenaar ervan is het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *