Week van het Digitaal Erfgoed – Bedankt!

ma 02 dec

Als netwerk kunnen we terugkijken op een geslaagde Week van het Digitaal Erfgoed 2019, waar meer dan 350 erfgoedprofessionals bij aanwezig waren. Bij deze bedanken we iedereen die betrokken was: als deelnemer, als organisator van een bijeenkomst, als spreker of als deelnemer-op-afstand via social media. Met elkaar hebben we iets moois neergezet!

De Week in een notendop

Van 25 tot en met 30 november vonden er in totaal dertien bijeenkomsten plaats, van Roermond tot Zwolle, van Enschede tot Leiden, en overal daar tussenin. Veertien instellingen waren betrokken bij de organisatie van een evenement: CLARIAH, DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering, Historisch Centrum Overijssel, Huis voor de Kunsten Limburg, Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management, KNAW Humanities Cluster, Landschap Erfgoed Utrecht, Koninklijke Bibliotheek, Modemuze, Muziekweb, Regionaal Archief Rivierenland, RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Wikimedia Nederland. Ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap droeg hieraan bij.

Foto’s van de nonference in Zutphen, door Sebastiaan ter Burg, CC BY 4.0.

We startten in Zutphen met een nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’, en daarna kwamen uiteenlopende thema’s aan bod: termen, themaportals, publieke infrastructuren, DERA, Wikimedia, erfgoed en onderzoek, linked open data, middeleeuwse historie, kunstmatige intelligentie, Steunpunt Digitalisering Utrecht en natuurlijk het hacken met open cultuurdata. Er is veel kennis gedeeld, gediscussieerd, geleerd, gelachen, inspiratie opgedaan en contacten gelegd, met als doel om de impact van digitaal erfgoed te vergroten.

Meer weten

Deze en volgende week komen er diverse verslagen en foto’s online. Houd deze website daarvoor in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

 

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *