‘Uiteindelijk is ons werk mensenwerk’

do 21 nov

Het werk van specialist research data management Jolien Scholten vertoont opvallend veel raakvlakken met dat van digitaal­-erfgoed­-coach Tamara van Zwol. Voor beiden is een-op-een-contact heel belangrijk. Jolien merkt dat het effectief is om met onderzoekers om tafel te zitten. En Tamara wil als coach veel langsgaan bij erfgoedinstellingen. ‘Uiteindelijk is ons werk mensenwerk’, zegt ze.

Het interview met de twee kun je lezen in de novembereditie van IP, vakblad voor informatieprofessionals. IP heeft een hele special gewijd aan het Netwerk Digitaal Erfgoed. Je kunt de hele special IP downloaden of online lezen.

Verbindingen leggen

Zouden er nog meer verbindingen te leggen zijn tussen erfgoed en wetenschap? Daar gaan we op in tijdens een netwerkbijeenkomst op dinsdagmiddag 26 november in Leiden waarin we de erfgoed- en onderzoekswereld samenbrengen. Waar zien we gedeelde belangen, principes en doelgroepen? Waar kunnen de netwerken elkaar versterken?

Praktijkvoorbeelden: combineren van data en collecties

Tijdens de bijeenkomst presenteren sprekers uit de erfgoed- en uit de onderzoekswereld interessante praktijkvoorbeelden. De sprekers gaan in op het combineren van data en collecties. Die combinatie komt zowel het erfgoed als de wetenschap ten goede. Zo gaat Jeroen van der Vliet, senior conservator bij het Scheepvaartmuseum, dieper in op het Netwerk Maritieme Bronnen. En Iris Geldermans, collectiespecialist bij de Koninklijke Bibliotheek, vertelt over ‘Wetenschap Interoperable: Nederlandse Blogosfeer’.

De netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management, KNAW Humanities Cluster en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Schrijf je in

Deelname aan de netwerkbijeenkomst is gratis. Wil je verzekerd zijn van een plek? Schrijf je dan snel in op deze pagina. Daar kun je ook het volledige programma als pdf downloaden.

 

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *