Themaportals in de praktijk: nog een paar plekken vrij

do 21 nov

Themaportals zijn niet meer weg te denken uit erfgoedland. Daarom delen ervaren en startende portals hun ervaringen tijdens de dag ‘Themaportals in de praktijk’ op 27-11 in Rotterdam. We zijn ook heel benieuwd naar ervaringen en tips van de aanwezigen.  De toegang is gratis. Wel graag even inschrijven. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Ochtendprogramma: bezoeker centraal

In de ochtend staat de bezoeker centraal. Hoe onderzoek je wat die doet op jouw portal? Hoe speel je daarop in met informatie en met functionaliteit? En hoe zorg je niet alleen voor informatie, maar ook voor interactie? Daarover hoor je meer tijdens inspirerende kennissessies van onder meer, Modemuze, Brabants Erfgoed en Utrecht Altijd.

Middagprogramma: koppelen, beheren en ontsluiten

In de middag gaan we dieper in je op het koppelen, beheren en ontsluiten van erfgoedcollecties. Wat wil je bereiken met je collecties? Hoe richt je je organisatie in om dat voor elkaar te krijgen? En wat is de rol van techniek? Ook nu weer volop aandacht voor de praktijk. Zo vertelt Muziekweb hoe zij stapje voor stapje veranderen in een bewaarplaats voor digitaal muzikaal erfgoed. En tijdens een kennissessie leer je meer over Digitale Collectie, de landelijke aansluiting op Europeana.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *