Sofie Taes

zo 01 jan Sofie Taes

Onderzoeker en digitale curator Sofie Taes begeleidt ons tijdens de Nonference bij het meten van onze digitale conditie.

Sofie studeerde musicologie aan de KU Leuven in België. Hierna ging ze aan de slag bij de Alamire Foundation: het Internationaal Centrum voor de Studie van de Muziek in de Lage Landen. Van 2008 tot 2013 combineerde ze dit onderzoekswerk met een functie als artistiek assistent en muziekdramaturg aan het Antwerpse concerthuis AMUZ.

In maart 2013 aanvaardde ze de dubbele uitdaging van een onderzoekassistentschap aan het Institute for Cultural Studies/CS Digital van de KU Leuven – ditmaal met focus op de digitale ontsluiting van Europees cultureel erfgoed – en een nieuwe functie (communicatie-verantwoordelijke/muziekdramaturg) bij Jos van Immerseels orkest Anima Eterna Brugge.

In 2019 besliste ze zich volledig toe te leggen op storytelling en digital curation via KU Leuven CS Digital en Photoconsortium, een internationale expertisehub die zich focust op fotografisch erfgoed.

Sofie freelancet daarnaast als auteur van programmateksten, essays en interviews, als vertaler en redacteur, concert- en opera-inleider en muziekdocent.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *