Prikkelend symposium over digitale informatie infrastructuren

ma 21 okt

Op vrijdag 29 november, in de Week van het Digitaal Erfgoed, organiseren CLARIAH en het Netwerk Digitaal Erfgoed een symposium in de Theaterloods in Radio Kootwijk. We nodigen je hier graag voor uit.

Beide organisaties zetten in op brede samenwerking rondom publieke, digitale informatie infrastructuren. Maar kunnen we de rol van onze organisaties duidelijker definiëren op basis van het in 2019 verschenen visiedocument “Shared Digital Europe”? Hierin worden nieuwe kaders voor Europees digitaal beleid geschetst. Drie sprekers geven een prikkelende inleiding. En een panel gaat hierover in gesprek met de zaal.

De rol van wetenschaps- en erfgoedinstellingen

Wetenschaps- en erfgoedinstellingen richten zich steeds meer op digitale producten en diensten. In verschillende initiatieven bouwen zij mee aan onderdelen van een gemeenschappelijke publieke digitale informatie infrastructuur. Maar hoe robuust zijn die initiatieven eigenlijk? En ligt het ontwikkeltempo van publieke digitale diensten hoog genoeg om de grote spelers op het web bij te houden? Een breed gedragen visie als kader voor zulke initiatieven lijkt te ontbreken. Een gevolg hiervan is dat de publieke digitale infrastructuur kwetsbaar en vaak weinig duurzaam oogt.

Aanmelden

Meer informatie over het programma vind je op de website van het NDE. Daar vind je ook het inschrijfformulier.

 

 

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *