Kennismaking erfgoed- en onderzoekswereld: kom je ook?

vr 15 nov

Digitalisering werkt niet alleen door in de erfgoedsector, maar ook in de wetenschap. Tijdens een netwerkbijeenkomst op 26 november in Leiden kunnen de erfgoed- en onderzoekswereld met elkaar kennismaken. Waar staan wij? Waar staan jullie? Waar kunnen we bij elkaar aansluiten? En waarin verschillen we?

De netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management, KNAW Humanities Cluster en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Praktijkvoorbeelden: combineren van data en collecties

Tijdens de bijeenkomst presenteren sprekers uit de erfgoed- en uit de onderzoekswereld interessante praktijkvoorbeelden. De sprekers gaan in op het combineren van data en collecties. Die combinatie komt zowel het erfgoed als de wetenschap ten goede. Zo gaat Jeroen van der Vliet, senior conservator bij het Scheepvaartmuseum, dieper in op het Netwerk Maritieme Bronnen. En Iris Geldermans, collectiespecialist bij de Koninklijke Bibliotheek, vertelt over ‘Wetenschap Interoperable: Nederlandse Blogosfeer’.

Schrijf je in

Deelname aan de netwerkbijeenkomst is gratis. Wil je verzekerd zijn van een plek? Schrijf je dan snel in via de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Daar kun je ook het volledige programma als pdf downloaden.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *