‘Themaportals in de praktijk’, schrijf je in en raak geïnspireerd

wo 06 nov

Van Netwerk Oorlogsbronnen, Delfts Aardewerk, tot aan Utrecht Altijd. Themaportals zijn niet meer weg te denken uit erfgoedland. Wat is het succesrecept voor het opzetten en onderhouden van zo’n portal? Daar hoor je meer over tijdens de dag ‘Themaportals in de praktijk’ op 28 november in Rotterdam. ‘s Ochtends staan de bezoekers van themaportals centraal, ‘s middags is er aandacht voor het koppelen, beheren en ontsluiten van erfgoedcollecties.

Actieve community 

Tijdens de dag is er veel aandacht voor de praktijk. Zo vertellen projectleiders Mila Ernst en Lisa Whittle over hun ervaringen met online platform Modemuze. Rondom het platform is een actieve community ontstaan. De manier waarop deze community omgaat met digitaal erfgoed, vormt de waarde van de portal. 

Bewaarplaats voor muzikaal erfgoed 

En Muziekweb vertelt hoe zij stapje voor stapje veranderen in een bewaarplaats voor digitaal muzikaal erfgoed. Waar lopen zij tegenaan bij die verandering? En wat voor beren zien zij op de weg.

Ben je erbij?

Meer informatie over de dag vind je op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Je kunt je daar ook aanmelden voor de dag. De toegang is gratis.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *