Inschrijving HackaLOD 2019 is geopend

do 17 okt

Op 29 en 30 november is er in de Theaterloods bij Radio Kootwijk, midden op de Veluwe, weer een HackaLOD: de culturele Linked Open Data Hackaton van 2019. Kun en wil jij nieuwe toepassingen maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen? Doe dan mee en schrijf je in.

Wat is de HackaLOD?

Uiteenlopende culturele instellingen stellen datasets beschikbaar waarmee deelnemers in de Theaterloods 24 uur lang apps kunnen ontwikkelen. Een vakjury bepaalt welk team de beste app heeft gemaakt en daarmee de 1e prijs (€ 1000,-) wint. Daarnaast is er nog een prijs van € 500,- voor de publieksfavoriet. Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren.

De HackaLOD 2019 wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, het KNAW Humanities Cluster en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed. De prijzen worden beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Resultaten HackaLOD 2018

Vorig jaar deden 16 teams mee aan de HackaLOD. De winnaar was het team het DHLab van de KNAW, met de app Jamie LODiver: een linked data toepassing waarmee recepten uit Allerhande gekoppeld worden met onder andere de kranten van de KB, inhoudelijk geanalyseerd met behulp van machine learning. De publieksprijs ging naar de Universiteitsbibliotheek Leiden voor hun app de ‘Prentenmapper’, een spel waarmee een speler prenten van monumenten kan zoeken en matchen door het monument zelf te fotograferen.

Meer informatie

Ga naar www.hackalod.com voor meer informatie over het programma, deelname en de datasets.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *