Dr. ir. Martijn Duineveld

di 01 okt

Dr. ir. Martijn Duinveld is inspirator tijdens de Nonference ‘Digitaal Fit in het Netwerk’. Hij deelt met ons zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’- netwerk bubbels.

Martijn onderzoekt de mogelijkheden en beperkingen voor de noodzakelijk geachte transities in steden en organisaties. Hij onderzoekt onder andere de machtsrelaties tussen politici, planners, ontwerpers, projectontwikkelaars en burgers. Zijn meest recente project gaat over massatoerisme. Hierin wordt onderzocht hoe lokale overheden met massatoerisme omgaan en zouden kunnen omgaan. Martijn haalde zijn Master Landinrichtingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit, waar hij ook promoveerde. In zijn proefschrift en zijn andere werk pleit hij voor de democratisering van de ruimtelijke ordening.

No-nonsense at the nonference: kritische zelfreflectie als medicijn tegen veranderingspijn

‘Samenwerken doe je niet alleen’ en ‘Samen komen we er wel uit’, zijn uitspraken die je vaak hoort. Maar, samenwerken is niet altijd makkelijk. Meer samenwerken met andere organisaties, of binnen een organisatie, kan zorgen voor spanningen, frustraties en confrontaties. Als mensen gaan samenwerken, moeten ze namelijk hun historisch gegroeide netwerken en bubbels (nubbels) verlaten. En ook hun historisch gegroeide manier van denken, aanpassen of veranderen.

Volgens Martijn is kritische zelfreflectie het beste medicijn tegen deze veranderingspijn. Die zelfreflectie bestaat uit 3 onderdelen. Denk na over jezelf als onderdeel van een organisatie. Kijk naar de geschiedenis van de organisatie. En reflecteer op de organisatie in relatie tot andere organisaties.

Zonder zichzelf en zijn werkgever te sparen, deelt Martijn een aantal van zijn observaties.

< Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *