HackaLOD

vr 29 nov

HackaLOD

Deel dit event:  

vr 29 nov - za 30 nov

17:00 - 16:00

De Theaterloods, Radio Kootwijk


Ook in 2019 is er weer een HackaLOD: de culturele Linked Open Data-hackathon. De HackaLOD 2019 vindt plaats op 29 en 30 november op een bijzondere, historische locatie. We duiken 24 uur onder in De Theaterloods bij Radio Kootwijk, het voormalig zendstation op de Veluwe. Dit bijzondere evenement is tevens de afsluiter van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Applicaties met Linked Open Data

Tijdens de HackaLOD worden deelnemers uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen op basis van Linked Open Data uit datasets, die beschikbaar worden gesteld door verschillende culturele instellingen. Een vakjury bepaalt aan het einde van de hackathon welke teams de beste apps hebben gemaakt. De HackaLOD is voor programmeurs, ontwikkelaars, data-analisten, data-journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Organisatie

Deze editie van de HackaLOD wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, het KNAW Humanities Cluster, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Rijksmuseum, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Programma en inschrijven

De HackaLOD 2019 bestaat uit een 24-uurs hackathon en de presentatie van de resultaten. Houd voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven de HackaLOD-site in de gaten.

Resultaten HackaLOD 2018

Vorig jaar deden 16 teams mee aan de HackaLOD. De winnaar was het team het DHLab van de KNAW, met de app Jamie LODiver: een linked data toepassing waarmee recepten uit Allerhande gekoppeld worden met onder andere de kranten van de KB, inhoudelijk geanalyseerd met behulp van machine learning. De publieksprijs ging naar de Universiteitsbibliotheek Leiden voor hun app de ‘Prentenmapper’, een spel waarmee een speler prenten van monumenten kan zoeken en matchen door het monument zelf te fotograferen.

De winnaars van de HackaLOD 2018

Aanmelden ▶︎< Terug naar agenda

< Terug